Login

Cursussen/opleiding
Vanuit de praktijk is een  4 jarige Multi Dimensionale Kinesiologie, en een 1 jarige opleiding Voetreflextherapie ontwikkeld.

In de praktijk kwam ik er achter dat de klachten nog beter gebalanceerd konden worden dan met de kinesiologie waarin ik ben afgestudeerd. Hiervoor heb ik  Dimensions Training Institute opgericht. Kijk  voor meer informatie op de site www.opleidingkinesiologie.nl

cursus 1            cursus 2            Ganesh

Doel van het Instituut

DTI biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden voor een erkende opleiding in de Multidimensionale Kinesiologie. De opleiding Multidimensionale Kinesiologie bestaat uit 4 jaar. Ieder studie jaar is opgebouwd uit modules. Iedere module van de opleiding is een afgerond geheel. Na het afronden van een module is het geleerde gelijk in de praktijk inzetbaar. Onze modules zijn daardoor ook los te volgen als bijscholing voor de beroepsverenigingen BVK, VBAG, LVNG, BATC, VIV.
Voor bijscholingsmodules ontvangt de student een certificaat van deelname.

Iedere module van de opleiding is een afgerond geheel. Na het afronden van een module is het geleerde gelijk in de praktijk inzetbaar. Onze modules zijn  ook geaccrediteerd door het KTNO om los te volgen als bijscholing.

Parallel aan de opleiding Multidimensionale Kinesiologie of Voetreflexologie, wordt er bij DTI ook een SNRO erkende 2 jarige opleiding Medische- en Psychosociale basis kennis gegeven volgens de Plato Normen. Voor de studenten geven deze opleidingen de waarborg die zich vertaalt naar hun praktijken. Na het behalen van de diplomas van de opleidingen kan de student zich inschrijven bij een beroepsvereniging. Met deze inschrijving kunnen cliënten ervan uit gaan dat ze door een gekwalificeerde therapeut behandeld worden en dat hun consulten gedeeltelijk vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars.

Eisen voor toelating
Om het studieniveau van de opleiding te garanderen worden er voorwaarden gesteld aan de student. De student moet minimaal een afgeronde HAVO of MBO opleiding hebben, een goede beheersing van de Nederlandse taal en een zelfstandige werkhouding om de opleiding met goed gevolg af te kunnen leggen. Er wordt helder en duidelijk vanaf de basis gewerkt. In elke module werkt de student eerst aan zichzelf voordat hij/zij dit op cliënten toepast. De student zal eerst zelf meester moeten zijn over het geleerde in de module voor hij/zij dit verantwoord in kan zetten in de praktijk. Door hard aan zichzelf te werken maakt de student een groei door en is daardoor tot veel meer instaat dan hij of zij voor mogelijk hield.

Tijdens de  inspectie van ons instituut door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) is ons instituut glansrijk door de onafhankelijke audit gekomen. Dit houdt in dat we voor onze opleiding, vrijgesteld zijn van BTW.