Overgangsklachten

De overgang naar jezelf
Ook al is je menstruatie nog regelmatig aanwezig, de overgang begint al rond je 42ste levensjaar.

Met de overgang breekt er een tijd aan voor het herkennen en erkennen dat je in een “transformatieproces” zit. De kracht van deze overgangsfase in je leven is om de zorg die je gaf aan je gezin en omgeving nu voor jezelf in te gaan zetten.
De overgang naar jezelf te maken, door bewuste keuzes te maken voor het leven wat je wilt leiden. Om zo een verbinding te maken met wie jij werkelijk bent.

Als je de overgang naar jezelf niet maakt blijf je hangen in het klaar staan voor iedereen en kom je moeilijk af van de ongemakken zoals opvliegers, zweten, nadenken, zorgen maken, slecht slapen, niet voor jezelf kiezen. Er lijkt maar geen rust te komen in je hoofd. De overgang naar jezelf maak je door de dingen te gaan doen die jij leuk vindt en te genieten van alle momenten. Als je gelukkig bent, lach je meer en dit helpt je lichaam om endorfine aan te maken, het gelukshormoon. Dit alles zal je helpen om gemakkelijker door de overgang heen te komen.

Naast natuurlijke middelen die ondersteunen om door de overgang heen te gaan, zal de behandelingen er op gericht zijn om oude patronen los te laten en de verbinding met je hart te versterken zodat je voelt en weet wat je wil en dit uitspreekt of uitvoert. In dit traject leer je om in je eigen kracht te gaan staan. Te zijn wie je bent in plaats van je constant te vormen naar iemand die je niet bent, maar denkt te moeten zijn.