Reiki als ondersteuning van een consult

Reiki als ondersteuning van een consult

Reiki, een Japans begrip, betekent letterlijk levensenergie. Het is een therapie waarmee door handoplegging genezende energie wordt doorgeven. Het is een vrij eenvoudige methode waar in korte tijd grote successen worden geboekt. De persoon die behandelt, legt zijn handen op het hoofd, lichaam en de benen van de cliënt Via de handen stroomt de helende energie. Genezen door energie overbrengen is in feite zo oud als de mensheid.
                  
Het systeem van Reiki werd rond de eeuwwisseling aan de Japanse theoloog Dr. Mikao Usui geopenbaard in een visioen. Hij ontving toen een aantal eeuwenoude symbolen, die de sleutels vormden tot het genezen met universele levensenergie. Deze symbolen zijn in ononderbroken traditie doorgegeven van Meester op leerling. Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet prettig voelt, energie te geven met de handen. Wij hebben zelf de natuurlijke neiging onze handen precies te leggen waar de genezende energie het meeste nodig is. Helaas zijn bij de meeste volwassenen de energiekanalen, door een opstapeling van stressverwekkende ervaringen min of meer dichtgeslibd. Tijdens een Reiki de behandeling worden die blokkades uit uw energie banen verwijderd. Reiki helpt het zelfgenezend vermogen, wat ieder mens in zich heeft, te stimuleren. Het zet een helingsproces op gang.

Het lichaam moet dit echter wel verwerken en de gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Deze zuivering kan heel intens zijn, en gepaard gaan met ziek voelen, pijn hier en daar, en ontstemmingen, een nare fase. Als het lichaam hier doorheen is, en de balans tussen lichaam en geest, hoofd en hart weer is hersteld, kan je van hier vanuit handelen, omdat de drie eenheid weer hersteld is. Het gevolg hiervan is dat kwalen, die ontstaan zijn door disharmonie, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Het is dan ook logisch dat je dan lekkerder in je vel gaat zitten en je emotioneel ook weer sterk gaat voelen. Je komt als het ware weer in een opwaartse spiraal terecht. Hierdoor treedt er een positieve verandering op, niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

 
 
 
images         
 
 
5